Labirint

sâmbătă, 26 decembrie 2009

Alcov

Pe vremea când afacerile mergeau, am s-a-ntâmplat să adăstez o clipă-n braţele unei curtezane. Eram într-un mic alcov paradisiac învăluit de brocarturi şi-n timp ce femeia, de altfel frumoasă, îmi spunea, stând alături de mine-ntr-un jacuzzi fierbinte, că are-o fetiţă pe care-o iubeşte ca pe ochii din cap, cumpăneam ce-nseamnă iubirea unei prostituate.

Am ajuns să cred că există mai multe feluri de prostituate. De la curtezana rafinată la fata vulgară de pe centură, totul intră sub umbrela prostituţiei. Ba încă şi mai mult… Prostituţia poate fi o fantezie erotică, poate avea chiar o latură umanitară şi altruistă prin care şi cei ne-iubiţi îşi găsesc doza de iubire, sau poate fi o venală practică de obţinere a unui ban, indiferent cât de murdar.

Oricum, e o afacere !

Tot o afacere e meseria unui avocat ce pledează cu patos nevinovăţia ucigaşului pentru o pungă de arginţi şi-o ţoală de firmă.

Nu ştiu care din meserii e mai rea..

Stă în picioare afirmaţia că orice salariat, care-şi jertfeşte felii din viaţa sa îndeplinind sarcini trasate de alţii pentr-un pumn de gologani, se prostituează.

Zis-a evreul din Nazareth: S-arunce cu piatra cel făr’ de păcat !

Oamenii sunt buni sau răi, indiferent cum îşi smulg pâinea cu care-şi hrănesc pruncii !

Aşa c-am iubit-o pe femeia aceea, fără s-o judec, şi-am plecat împăcat la gândul că un bănuţ din buzunarul meu poate aduce un zâmbet pe-un chip de fetiţă iubită de mama ei.

În fond, cumpărasem o amintire ! O iluzie !

Dar, ce-i real ?

Lumea e cum e, dar mai important pentru noi e cum decidem s-o vedem..

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire