Labirint

joi, 27 mai 2010

Cetăţeni europeni

Nu înţeleg cum vine asta, să acorzi o cetăţenie unui om, fără să-i acorzi şi drept de vot! Probabil că maghiarii care-şi vor cere cetăţenia pe baza legii noi adoptate la Budapesta nu vor putea nici candida la vreo funcţie publică în Ungaria şi nici nu vor beneficia de sistemul asigurărilor sociale de acolo.

Atunci, la ce mai foloseşte?

Introducerea unui concept nou de cetăţenie, cel de cetăţean de mâna a doua, mi se pare absurdă şi periculoasă.

Cum adică?

Vor avea altfel de act de identitate, cu dungă roşie, sau cum? Vor avea paşaport de altă culoare? Li se va tatua ceva pe antebraţ?

Cu atât mai absurdă mi se pare reacţia Slovaciei, care ameninţă cu retragerea cetăţeniei slovace celor care-o solicită pe cea maghiară.

Fraţilor, vorbim de UE! Vorbim de aceiași cetăţeni europeni! Ori nu pricep eu bine, ori UE acesta e o chestie cârpită şi cusută cu aţă albă!

Mi se pare de-a dreptul necesar să se dezbată urgent ideea de cetăţenie europeană. Asta ar da un semnal limpede care-ar linişti pe toată lumea! Ori e Uniune, ori ce-i?

Dacă nu se pune ordine-n căruţa europeană, tare mi-este că vom asista la dizolvarea conceptului de UE. Şi cred că primii scârbiţi de toate vor fi nemţii! Dacă neamţul o mai trebui să ducă iar mâna la teşcherea ca s-ajute şi Spania şi Portugalia şi mai ştiu eu pe cine, ca şi pe greci, vine vremea când s-o sătura de Europa!

Şi-aşa, perspectiva ca România să mai treacă la euro devine din ce în ce mai incertă! Mă rog, nu c-ar fi un lucru rău, că banii noştri de plastic chiar îmi plac! La noi nu te-ntreabă nimeni dacă plăteşti cu cash sau cu plastic. E tot aia!

1 comentarii:

  • haide bree! nu te mai afce ac nu intelegi! nu vor decat sa ii descurajeje sa isi ia cetatenie ungara..eu in teleg ca ti cu unguri da fi mai obiectiv :p

    De Blogger realbadpisy, La 28 mai 2010 la 03:08  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire